Med smak av te

Med smak av te
Authors: , , ,
Genre: Mat & dryck
Publication Year: 2006
ISBN: 9789171304308
Allt fler av oss har tröttnat på att rusa omkring med andan i halsen och kaffe i en frigolitmugg. Nu tar vi oss tid att dricka te. Tid att låta tebladen dra tillräckligt länge.

Overview

Allt fler av oss har tröttnat på att rusa omkring med andan i halsen och kaffe i en frigolitmugg. Nu tar vi oss tid att dricka te. Tid att låta tebladen dra tillräckligt länge. Tid att sitta ner med en kopp och prata och lyssna. Drömma sig bort. Läsa en bok. I Jan Sigurds essäer i MED SMAK AV TE kan vi läsa om varför det är så svårt att köpa en fez om man inte tycker om myntate, om Hjalmar Söderbergs te-umbäranden i sekelskiftets Stockholm och om hur det kommer sig att svenskättlingar odlar te i Argentina. Vi får givetvis läsa om svart te, men också om grönt, vitt och rött.
Te är inte bara en dryck, utan också en fantastisk smaksättare. Kocken Anders Nilsson presenterar lättlagade recept baserade på vanliga råvaror – där te som kreativ krydda ger nya smakupplevelser!
Så brygg dig en kanna av ditt favoritte och följ med på en resa i teets fascinerande värld.

Formgivaren Jan Emzén och fotografen Gunnar Nydrén har tillsammans med kocken Anders Nilsson tidigare givit ut bland annat VIT SPRIT.